Nieuws uit Gent

Gent
Gent

Nieuws uit Gent

Middenplein ZebraBeach loopt vol voor Rode Duivels

18/06/18 21:03 - Een vol middenplein aan het woon- en congrescomplex Zebrastraat, waar samen met het WK de vierde editie van Zebrabeach van start ging. De hele zomer lang kunnen mensen er pootje baden in de grote vijver van het complex. Na het EK twee jaar geleden zendt Zebrastraat dit jaar ook alle wedstrijden van het WK uit: “Maar alleen bij de wedstrijden van de Rode Duivels zetten we het geluid met de commentaar aan,” aldus Ine Bruggeman van het Zebracomplex, waar ze gisteren alvast de brouwer moesten bellen om nog een lading vaten aan te leveren.

VIDEO. Arbeidsrechtbank Gent: Volvo-arbeiders vechten ontslag na staking aan

18/06/18 20:41 - Vier ex-werknemers van Volvo Gent dagen hun voormalig werkgever voor de rechtbank. De vier werden op 31 januari samen met vijf andere collega's ontslagen nadat ze hadden deelgenomen aan een stakingsactie. 150 werknemers van het bedrijf hadden die dag het werk neergelegd omwille van de te hoge werkdruk. Dat de negen onmiddellijk na de staking werden ontslagen bewijst volgens hen dat ze enkel en alleen zijn ontslagen, omdat ze staakten.

Gent laat 16- en 17-jarigen ook stemmen tijdens verkiezingen

18/06/18 15:57 - Vijfduizend Gentse minderjarigen zullen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een officiële oproepingsbrief krijgen om te gaan stemmen. “De stemmen zullen niet meetellen, maar we willen het experiment wel zo veel mogelijk laten lijken op echte verkiezingen”, zegt schepen van Burgerzaken Sofie Bracke. De uitslag van de stembusgang voor jongeren wordt pas na de echte verkiezingen gecommuniceerd.

Verkeer E40 in Zwijnaarde over één rijstrook dinsdagnacht

18/06/18 14:28 - In de nacht van dinsdag 19 juni op woensdag 20 juni wordt ter hoogte van Zwijnaarde een ‘demper’ aangebracht voor de Parkbosbrug over de E40, een constructie om trillingen op te vangen. Hierdoor komt de E40 plaatselijk op verminderde rijstroken in beide richtingen. De werken worden uitgevoerd tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 5.00 uur.

Politie waarschuwt voor vreugdestoeten na wedstrijd Rode Duivels: “Breng anderen niet in gevaar”

18/06/18 12:15 - Wie vanavond wil vieren dat de Rode Duivels op het WK voetbal Panama in de pan gehakt hebben - daar gaan we toch van uit - toont die vreugde beter niet door in zijn/haar auto te springen, wild rond te rijden en luid te claxonneren. De politiezones zijn er extra waakzaam voor en in Antwerpen riskeren deelnemers aan vreugdestoeten GAS-boetes van 350 euro. Over het hele land worden ook alcoGOALcontroles gehouden.

Bollywood in Scala

18/06/18 09:53 - Het Gentse danscollectief Bollylicious speelde zondagavond in zaal Scala aan de Dendermondsesteenweg de voorstelling Sitara. Bollylicious is een collectief dat eigentijdse Indische dansvoorstellingen brengt. Het gezelschap dat werd opgericht door Laura Neyskens, Ayla Joncheere en Tom Decuyper en dat vaak in India optreedt, wil de Indische dans op een toegankelijke manier brengen, ook voor een publiek dat geen voorkennis heeft, zonder daarom afbreuk te doen aan de authenticiteit van de Indische dans. Dat bleek zondagavond alvast te lukken, toen het gezelschap na afloop een lang applaus kreeg en een deel van het publiek ging rechtstaan.

Krachtige kale koppen in Sint-Niklaaskerk

18/06/18 09:08 - In de Sint-Niklaaskerk loopt nog tot en met 8 juli de fototentoonstelling Bold, van de Nederlandse fotografe Carolien Sikkenk. Sikkenk toont 50 portretten van evenveel vrouwen, waarvan een tiental Vlaamse. Vrouwen die kaal zijn. Niet omdat ze dat aanvankelijk zelf wilden, integendeel. Maar die zich op een bepaald moment verzoenden met hun kaalheid, die veroorzaakt was door ofwel chemotherapie, intensieve bestraling of alopecia, een ziekte die plotse haaruitval veroorzaakt. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek, waarin bovenop de foto's, ook een aantal getuigenissen van geportretteerde vrouwen staan.

Schepen heeft oplossing voor online aanmelding middelbare school, “maar N-VA ligt dwars”

18/06/18 06:00 - 99 procent van de scholieren die straks in Gent aan het eerste middelbaar beginnen, zit in de eerste of tweede school van hun keuze. Het online aanmeldingssysteem heeft dus gewerkt, al was er in het begin veel frustratie. “We moeten naar één systeem voor Vlaanderen om dat tegen te gaan”, zegt onderwijsschepen Elke Decruy­naere (Groen). “Maar N-VA ligt dwars.” Dinsdag beslist Gent of het systeem volgend jaar terugkeert.

PVDA ruikt zetel in Gentse gemeenteraad al: “We moeten ons moment grijpen”

18/06/18 06:00 - “We hebben de wind in de zeilen.” Over die eerste zetel in de Gentse gemeenteraad, wat meteen het debuut voor zijn partij zou zijn, lijkt PVDA-kopman Tom De Meester zich weinig zorgen te maken. “Twee, misschien zelfs drie zetels zijn mogelijk. We kunnen zowel bij links als bij rechts stemmen halen.”

Vlaming (41) koopt bijna hele straat op in Gent: “Heb ik nu 11 panden? Ik heb ze nog nooit geteld”

16/06/18 06:00 - Wie koopt het ene na het andere pand in de Walpoortstraat en omgeving op, en met welke bedoeling? Wij spraken met de man die ‘Monopoly’ speelt in hartje Gent en vroegen hem naar zijn plannen. “Elf panden, zeg je? Ik heb ze nog nooit geteld.”

Zelf nieuws uit Gent?
Twitter nieuws over GentGent

„ Alles over Gent op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken